Mbo'er

Particulieren Mbo'er Je hebt een kind

Je hebt een kind

Extra studiefinanciering is mogelijk

Je kunt extra geld krijgen als je studeert en een kind hebt. Het is daarbij van belang of je een partner hebt. Deze toeslag is een aanvulling op je basisbeurs.

Wat moet je doen?

  • Ontvang je al studiefinanciering? En ga je een kind verzorgen? Dan moet je dit doorgeven met het formulier Eenouder- en partnertoeslag.
  • Heb je nog geen studiefinanciering aangevraagd? Vraag dan eerst studiefinanciering aan.

Eenoudertoeslag

Eenoudertoeslag krijg je als je een kind hebt en geen partner. Dit kan jouw eigen kind zijn, maar dat hoeft niet. Voorwaarde is dat jij de kinderbijslag voor dit kind krijgt. Of het kind moet op jouw adres staan ingeschreven bij de gemeente. In 2016 is de maandelijkse toeslag € 249,54 (2015: € 247,12).

Partnertoeslag

Partnertoeslag krijg je als je samenwoont en een kind verzorgt dat jonger is dan 12 jaar. Dit kan jouw eigen kind zijn, maar dat hoeft niet. Voorwaarde is dat jij de kinderbijslag voor dit kind krijgt. Of het kind moet op jouw adres staan ingeschreven bij de gemeente. In 2015 is de maandelijkse toeslag € 598,95. Vanaf 2016 wordt de partnertoeslag afgeschaft.
 
Je krijgt de partnertoeslag alleen als je partner niet in aanmerking komt voor studiefinanciering. Verder mag zijn of haar inkomen niet te hoog zijn. In 2015 geldt een maximum aan verzamelinkomen of belastbaar loon van € 9.234,45.

Gegevens partner doorgeven

Heb je een partnertoeslag, maar geen partner meer of andersom? Gebruik dan het formulier Eenouder- en partnertoeslag om dit door te geven.

Partnertoeslag verdwijnt

Vanaf 1 januari 2016 vervalt de partnertoeslag. Je partner kan het wegvallen van de toeslag opvangen via de bijstand. De gemeente kan je vertellen wat de voorwaarden zijn.

Feedback

Wat vind je van de website?

Om de website voor jou nog beter te maken, willen we graag weten wat je ervan vindt. Help je ons verder?

Ja, ik doe mee! Nee, bedankt