Mbo'er

Particulieren Mbo'er Je hebt een kind

Je hebt een kind

Extra studiefinanciering is mogelijk

Je kunt extra geld krijgen als je studeert en een kind hebt. Het is daarbij van belang of je een partner hebt. Deze toeslag is een aanvulling op je basisbeurs.

Wat moet je doen?

  • Ontvang je al studiefinanciering? En ga je een kind verzorgen? Dan moet je dit doorgeven met het formulier Eenouder- en partnertoeslag.
  • Heb je nog geen studiefinanciering aangevraagd? Vraag dan eerst studiefinanciering aan.

Eenoudertoeslag

Eenoudertoeslag krijg je als je een kind hebt en geen partner. Dit kan jouw eigen kind zijn, maar dat hoeft niet. Voorwaarde is dat jij de kinderbijslag voor dit kind krijgt. Of het kind moet op jouw adres staan ingeschreven bij de gemeente. In 2014 is de maandelijkse toeslag € 467,54.

In 2015 wordt de eenoudertoeslag verlaagd naar € 247,12 per maand. In plaats daarvan gaat het kindgebonden budget omhoog. Op www.toeslagen.nl kun je lezen hoeveel kindgebonden budget je in 2015 kunt krijgen.

Partnertoeslag

Partnertoeslag krijg je als je samenwoont en een kind verzorgt dat jonger is dan 12 jaar. Dit kan jouw eigen kind zijn, maar dat hoeft niet. Voorwaarde is dat jij de kinderbijslag voor dit kind krijgt. Of het kind moet op jouw adres staan ingeschreven bij de gemeente. In 2014 is de maandelijkse toeslag € 584,28 (in 2015: € 598,95).
 
Je krijgt de partnertoeslag alleen als je partner niet in aanmerking komt voor studiefinanciering. Verder mag zijn of haar inkomen niet te hoog zijn. In 2014 geldt een maximum aan verzamelinkomen of belastbaar loon van € 9.150,27 (in 2015: € 9.234,45).

Gegevens partner doorgeven

Heb je een partnertoeslag, maar geen partner meer of andersom? Gebruik dan het formulier Eenouder- en partnertoeslag om dit door te geven.

Feedback

Wat vind je van de website?

Om de website voor jou nog beter te maken, willen we graag weten wat je ervan vindt. Help je ons verder?

Ja, ik doe mee! Nee, bedankt