Home Over DUOHet verhaal van Grat – Werken bij DUO

'Vakantie vieren met het gezin is nooit ­ een probleem'

Voordat Grat naar DUO kwam, was hij tester bij Ordina en IBM. Hij vond het tijd voor een volgende stap.

Grat Raijmakers kwam 2 jaar geleden naar DUO na een carrière als tester bij Ordina en IBM. Het was tijd voor een volgende stap. Hij ging aan de slag als senior tester.

Mensen en gedachten bij elkaar brengen

‘Dat vind ik het leukste van mijn werk: diverse mensen en gedachten bij elkaar brengen. Vanuit verschillende aspecten naar een applicatie kijken, en dan mensen met de bijbehorende expertise erbij betrekken. Dat doe ik als tester, maar ook bij het opzetten van het serviceteam testautomatisering.‘ Als product owner van dit nieuwe serviceteam ondersteunt Grat onder andere DevOps-teams met testautomatisering. Hij houdt zich bezig met wat de goede tools zijn en hoe je die inzet.

Aansluitende ambities

‘Dat ik me praktisch gezien met testautomatisering bezig kon gaan houden, was mijn “voorwaarde” bij mijn sollicitatie. Eigenlijk kwam ik meteen met een soort ontwikkelplan binnen, want ik had me er alleen op managementniveau mee bezig gehouden. Daar werd gelukkig enthousiast op gereageerd. De ambities van DUO en die van mij sloten goed op elkaar aan. Ik kan hier mijn ideeën goed kwijt, over het verloop van testen en welke technieken je moet gebruiken.  Het grote plaatje, het beleid, is mijn “niche”. Het voordeel van zo’n groot bedrijf is dat er zoveel te doen is, dat je altijd wel iets vindt dat goed bij je past’.

Vakantie met de kinderen

Grat is van plan nog wel even bij DUO te blijven. ‘Ik heb het hier naar mijn zin. Ik heb lol in mijn werk. De organisatie is enorm “in flux”, er worden veel nieuwe dingen gedaan, we zijn bezig met continu verbeteren en er wordt veel kortcyclisch gewerkt. Daar zit veel energie in. En dat de secundaire arbeidsvoorwaarden goed zijn, is ook niet onbelangrijk. Vakantie vieren met het gezin is nooit een probleem.’