Home VakgebiedenVakgebieden: P&O – Werken bij DUO

P&O

HRM is veel meer dan de afdeling personeelszaken van vroeger. HRM gaat over mensen en hun inzetbaarheid. Over balans en tevredenheid. En over ontwikkeling en opleiding.

P&O-personen

Personeel en Organisatie. Bij DUO heet het Human Resource Management.  Zoals bij veel organisaties, trouwens. Het is maar een naam. Onze afdeling HRM zorgt ervoor dat de juiste mensen op de juiste plaats komen. De medewerker is het belangrijkste kapitaalgoed van DUO. Als we HRM-mensen zoeken, zoeken we mensen die de mens in de medewerker zien. En de werker in de medemens. Het is een vak, hoor.

HRM dus

Binnen drie teams werkt HRM aan de pijlers die de inzetbaarheid van medewerkers bepalen.

  1. Het werk- en gezondheidsteam houdt zich voornamelijk bezig met de vitaliteit en gezondheid van de medewerkers.
  2. Het flexibiliteits- en mobiliteitsteam, waar het Mobiliteitspunt een centraal onderdeel van vormt, doet er alles aan om medewerkers, die een ontwikkelings- of mobiliteitswens hebben, te faciliteren bij het waarmaken van hun ambitie.
  3. Een team dat zich bezighoudt met leiderschapsontwikkeling. De rol van het management moet zich ontwikkelen van een beheersfunctie naar het begeleiden en ondersteunen van medewerkers in hun ontwikkeling. Dat laatste behoort 1 van de belangrijkste taken te zijn van de managers.

VGW

De afdeling Veiligheid, Gezondheid & Welzijn (VGW) valt onder de directie HRM/HRD. Binnen VGW werkt een aantal professionals (arbo-coördinator, bedrijfsarts, bedrijfsgeneeskundig assistente, bedrijfshulpverlening en een bedrijfspsycholoog) waar je als medewerker van DUO terechtkunt met vragen over veiligheid, gezondheid en welzijn.

  • Spreekuur voor medewerkers die ziek thuis zijn en medewerkers die ziek geworden zijn op het werk. 
  • Advies over doorverwijzing voor een keuring.
  • Advies over de werkplekinrichting, werkhouding en RSI.
  • Hulp bij psychische problemen.