Diploma's

Particulier Diploma's Statusverklaring diploma aanvragen

Statusverklaring diploma aanvragen

Uw diploma in het buitenland

Wilt u uw Nederlandse diploma in het buitenland gebruiken voor opleiding of werk? Dan kunt u een zogenaamde statusverklaring aanvragen. Er zijn bij DUO verklaringen verkrijgbaar, voor de onderwijssoorten lbo, vbo, vmbo, mavo, havo, vwo, mulo, hbs en mms. 

Standaard- of uitgebreide verklaring

De uitgebreide statusverklaring is op naam gesteld: er staat in welk diploma u heeft behaald en in welke vakken u examen heeft gedaan. De standaardverklaring is een algemene beschrijving van de verschillende onderwijssoorten. De standaardverklaring kunt u gratis downloaden.

Wat moet u doen?

  • Vraag de uitgebreide statusverklaring aan met het formulier Aanvraag legalisatie, statusverklaring of verklaring van onderwijsbevoegdheid.
  • Stuur de op het formulier gevraagde bewijsstukken mee met uw aanvraag. Ons postadres staat op het formulier.

Kosten

Een uitgebreide statusverklaring kost € 57,-. Op het formulier tekent u voor automatische incasso. De standaardverklaring kunt u gratis downloaden.

Woont u in een land buiten de EU en heeft u geen bankrekening in Nederland? Neem dan eerst contact met ons op: 050 599 80 36.

Verklaringen voor mbo, hbo en universiteit

Een statusverklaring van een hbo- of universitaire opleiding kunt u aanvragen bij de EP-Nuffic. Voor mbo-opleidingen kunt u bij de SBB een certificaatsupplement aanvragen.

Contact

Als u nog vragen heeft, kunt u bellen met de afdeling D&L: 050 599 80 36. Of stuur een mail naar ks.dw@duo.nl.

Verbergen Sluiten

Wat vind je van de website?

Om de website voor jou nog beter te maken, willen we graag weten wat je ervan vindt. Help je ons verder?

Ja, ik doe mee! (Externe Link) Nee, bedankt