Naar Home

Lesgeld

Een opleiding kost geld. Vanaf je 18e betaal je zelf mee. Doe je mbo, dan moet je lesgeld betalen. Dit geldt ook voor sommige vavo-opleidingen. Je betaalt alleen lesgeld voor voltijdopleidingen. Het maakt daarbij niet uit of je lessen volgt of stage loopt.

2. Betaalwijze en incasso’s

Als je lesgeld moet betalen, krijg je hierover automatisch bericht. Daarna kun je het lesgeld in 1 keer overmaken. Betaal je liever in termijnen, dan kun je een betalingsregeling aanvragen.

Betalingsregeling lesgeld

Vraag je een betalingsregeling aan? Dan incasseren we je lesgeld in 6 maandelijkse bedragen van € 189,50. Dit gebeurt rond de 25e van de maand. We incasseren eerst 2 maanden achter elkaar, dan een maand níet en vervolgens weer 4 maanden. Een andere regeling is niet mogelijk.
Begin je later in het schooljaar? Dan betaal je minder lesgeld. We incasseren je lesgeld dan in minder dan 6 termijnen.
We sturen je altijd van tevoren een bericht. Hierin staat precies wanneer we jouw termijnen afschrijven. Je kunt ook in Mijn DUO zien wanneer we je lesgeld incasseren.

Wanneer betalingsregeling aanvragen

Je moet de betalingsregeling aanvragen vóór de vervaldatum op het betalingsverzoek. Doe je dat niet, dan moet je het lesgeld in 1 keer betalen.

Wat moet je doen?

  1. Log in op Mijn DUO om je lesgeld in termijnen te betalen. Wacht hiermee tot je het betalingsverzoek hebt gekregen.

Heb je het afgelopen schooljaar zelf het volledige lesgeldbedrag via automatische incasso betaald? Dan hoef je niets te doen. We verlengen je betalingsregeling automatisch naar het nieuwe schooljaar. Als iemand anders voor jou heeft betaald, wordt de betalingsregeling níet automatisch verlengd.

digid Inloggen Mijn DUOInloggen Mijn DUO Inloggen Mijn DUOInloggen Mijn DUO

Inloggen lukt niet

Lukt inloggen niet? Gebruik dan het formulier Aanvraag betalingsregeling lesgeld.

Iemand anders betaalt

Wil iemand anders jouw lesgeld in 1 keer betalen? Dan kan die persoon de betaalgegevens gebruiken die in het betalingsverzoek staan. In termijnen betalen kan ook. Vul dan samen het formulier Aanvraag betalingsregeling lesgeld in.

Rekeningnummer wijzigen

Log in op Mijn DUO om een nieuw rekeningnummer door te geven. Ga naar 'Mijn studies en diploma's' en kies voor ‘Lesgeld’. Klik op het scherm 'Lesgeld' op 'Wijzig' achter 'Rekeningnummer'.
Geef je nieuwe rekeningnummer door vóór de 11e van de maand. Anders gaat de wijziging een maand later in. Tot die tijd schrijven we af van het oude rekeningnummer.

Incasso mislukt

Als we het lesgeld niet kunnen afschrijven, proberen we het de volgende maand nog een keer. Lukt het een 2e keer niet om het lesgeld af te schrijven, dan vervalt de betalingsregeling. Je moet het openstaande bedrag dan in 1 keer betalen.

Wat vind je van de website?
Verbergen Sluiten

We willen onze website graag beter maken. Help je ons verder? Het duurt ongeveer een minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag beter maken. Help je ons verder? Het duurt ongeveer een minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag beter maken. Help je ons verder? Het duurt ongeveer een minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag beter maken. Help je ons verder? Het duurt ongeveer een minuut.

Ja, ik doe mee