Mbo'er

Particulier Van opleiding wisselen

Van opleiding wisselen

Overbrugging is mogelijk

Je gaat binnen het mbo naar een ander niveau, of je gaat een hbo-studie doen. Of misschien ga je verder met dezelfde opleiding, maar dan op een andere school. Geef het op tijd door, dan loopt je studiefinanciering gewoon door.

Nieuwe opleiding

Je moet een nieuwe opleiding op tijd doorgeven. Doe dat bij voorkeur voordat de opleiding begonnen is. Volg je dezelfde opleiding op een andere school? Dan moet je dat ook doorgeven.

Wat moet je doen?

  • Log in op Mijn DUO om je nieuwe opleiding door te geven.
  • Ga naar 'Mijn studies en diploma's' en kies voor 'School/studie'.
  • Klik op 'Wijzig' achter je vorige opleiding. De rest wijst zich vanzelf.

Geld tussen oude en nieuwe opleiding

Je kunt tussen beide opleidingen studiefinanciering krijgen en je studentenreisproduct blijven gebruiken. Dit noemen we een ‘overbrugging’. Je krijgt de overbrugging als er niet meer dan 4 maanden zitten tussen je oude en je nieuwe opleiding. Geef je nieuwe opleiding daarom zo snel mogelijk door.

Naar het hbo

Ga je een hbo-studie doen? Dan moet je je inschrijving regelen via Studielink.
Als je studiefinanciering voor een hbo-studie aanvraagt, telt eerder ontvangen studiefinanciering voor mbo niet meer mee. Je begint dus met een 'schone lei'. Voor een 4-jarige hbo- of universitaire studie krijg je in totaal 7 jaar studiefinanciering.

Van hbo naar mbo

Stap je over van het hbo naar het mbo en wil je opnieuw studiefinanciering? Dat kan alleen als je minder dan 48 maanden studiefinanciering voor hbo of universiteit hebt verbruikt. Heb je meer maanden verbruikt? Dan kun je voor het mbo geen studiefinanciering meer krijgen.

Verbergen Sluiten

Wat vind je van de website?

Om de website voor jou nog beter te maken, willen we graag weten wat je ervan vindt. Help je ons verder?

Ja, ik doe mee! (Externe Link) Nee, bedankt