Naar Gegevens leraren aanleveren

Hoe kunt u de gegevens aanleveren?

U kunt de lerarengegevens zelf aanleveren of dit uitbesteden. Levert u de gegevens zelf aan, dan kunt u kiezen uit aanleveren via een invoerscherm, het csv-bestand of een machinekoppeling. Wat voor u het handigst is, hangt vooral af van het aantal leraren waarvan u de gegevens aanlevert.

Aanlevering uitbesteden

Maakt u gebruik van een administratiekantoor, dan kunt u de aanlevering van de lerarengegevens door hen laten doen. In dat geval maakt u hierover zelf afspraken met het kantoor.

U moet het kantoor machtigen met het formulier Machtiging gegevenslevering leraren. Daarnaast moet u óók de softwareleverancier van uw administratiekantoor machtigen. U verstrekt dus 2 aparte machtigingen.

Invoerscherm

Geeft u zelf de gegevens door van minder dan 50 leraren? Dan kunt u het beste het invoerscherm gebruiken. Hiervoor logt u in op Mijn DUO. Raadpleeg de handleiding Invoerscherm voor meer informatie.

Csv-bestand

Geeft u zelf de gegevens door van 50 tot 100 leraren? Dan kunt u het beste het csv-bestand gebruiken. Het csv-bestand is een excelbestand waarmee u gegevens kunt uitwisselen. Zijn de gegevens compleet, dan verstuurt u het csv-bestand via Mijn DUO. Meer informatie vindt u in de Handleiding csv-bestand.

Toegang krijgen tot Mijn DUO

Om gegevens aan te leveren via het invoerscherm of het csv-bestand, heeft u toegang nodig tot Mijn DUO zakelijk. U kunt contact opnemen met de helpdesk om de rol ‘Beheerder_BOP’ toegekend te krijgen. De beheerder kan zichzelf of een ander persoon de rollen BOP_AANLEVEREN_GEBRUIKER en BOP_BASISGEGEVENS_GEBRUIKER toekennen om de gegevens aan te kunnen leveren. Uitleg over het toekennen van rollen leest u in de Handleiding Mijn DUO voor beheerders.

Heeft uw instelling nog helemaal geen toegang tot Mijn DUO? Gebruik dan het formulier Aanmelding Mijn DUO om de toegang tot Mijn DUO aan te vragen.

Machinekoppeling door softwareleverancier

Geeft u de gegevens door van meer dan 100 leraren? U kunt de gegevens automatisch uitwisselen via een machinekoppeling met uw HR-systeem. Neem voor meer informatie contact op met uw softwareleverancier. Als uw softwareleverancier het berichtenverkeer namens u uitvoert (als Saas-leverancier), dan moet u de softwareleverancier machtigen met het formulier Machtiging Gegevenslevering leraren.

Zelf machinekoppeling verzorgen

Wilt u zelf een machinekoppeling verzorgen zonder tussenkomst van uw softwareleverancier? Of wilt u een machinekoppeling terwijl de HR-software draait op uw eigen server? Dat kan alleen onder bepaalde voorwaarden. U hebt hiervoor een ODOC of PKI-certificaat Link opent externe pagina nodig. Ook moet de verbinding uitvoerig worden getest. Neem contact op met de helpdesk als u deze mogelijkheid overweegt.

Niets missen?

Het onderwijs is constant in beweging. Abonneer u op onze nieuwsbrief.

Verbergen feedback scherm Sluiten feedback scherm Tonen feedback scherm
Wat vindt u van de website?

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee