Veilige verbinding regelen

Voor een veilige verbinding met BRON en het verzuimregister is een geldig beveiligingscertificaat nodig. DUO maakt gebruik van Software as a Service (SaaS).

Mandaten beheren

Uw softwareleverancier zorgt met een beveiligingscertificaat voor een veilige verbinding tussen uw leerlingenadministratiesysteem en BRON PO / Verzuim. Met een mandaat geeft het schoolbestuur de softwareleverancier toestemming om een veilige verbinding te verzorgen voor de gegevensuitwisseling. Het bestuur kent de mandaten toe in het Onderwijs serviceregister (OSR).

Hoe regelt u een mandaat?

  • Log in op OSR en ga naar 'Mandaten beheren'. Klik op de school waarvoor u het mandaat wilt toevoegen.
  • Via ‘+mandaat toevoegen’ kunt u een nieuw mandaat voor de school toevoegen.
  • Selecteer de dienst ‘BRON PO – DUO Primair Onderwijs (PO)’ en selecteer het leerlingenadministratiesysteem (LAS) dat de school gebruikt.
  • Klik op ‘Opslaan’.
  • Herhaal de stappen voor de dienst ‘Verzuim – DUO Relatief Verzuim’.
  • Bent u beheerder voor meerdere BRIN’s? U kunt mandaten makkelijk kopiëren naar andere scholen. U leest hier meer over in Kopiëren van een mandaat.

Aanleverpunten

Het uitwisselen van gegevens met BRON gebeurt vanuit een aanleverpunt. Een school heeft minimaal 1 aanleverpunt. Als u vanuit meer dan 1 database wilt uitwisselen, hebt u een extra aanleverpunt nodig. Neem hiervoor eerst contact op met uw softwareleverancier. Daarna kunt u nieuwe aanleverpunten aanvragen in Mijn BRON, via ‘Aanleverpunten' bij Mijn Gegevens.

Overgestapt naar ander LAS?

Is uw school overgestapt naar een ander leerlingenadministratiesysteem? Doe dan het volgende:

  1. Neem contact op met uw softwareleverancier. Geef daarna pas het nieuwe LAS door in het OSR.
  2. Regel een mandaat in het OSR voor de nieuwe softwareleverancier.
  3. Voer een einddatum in bij het mandaat van de vorige softwareleverancier.