Naar Nieuwsoverzicht

Help mee met het programma Samen Verantwoorden

Het programma Samen Verantwoorden zoekt schoolbesturen en hoofden financiën van schoolbesturen die actief willen bijdragen aan vernieuwingen in het verantwoordingsproces.

DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) streven ernaar om samen met schoolbesturen, sectorraden, administratiekantoren, accountants, softwareontwikkelaars en de Inspectie van het Onderwijs het verantwoordingsproces te vernieuwen. We zoeken daarvoor mensen uit de praktijk die willen bijdragen aan deze ontwikkeling.

Doel programma Samen Verantwoorden

In het programma Samen Verantwoorden (voorheen Duurzaam Verantwoorden) werken we sinds vorig jaar samen met vertegenwoordigers van alle betrokken partijen. Het doel is om te bepalen welke stappen we moeten nemen om een breed gedragen verantwoordingsproces te creëren in de gehele onderwijsketen en om deze stappen vervolgens te gaan zetten. 

Helpt u mee?

Wilt u meehelpen met het vernieuwen van het verantwoordingsproces en het verminderen van de administratieve lasten? U bent van harte welkom. 

Gebruik de button of e-mail naar jacqueline.tromp@duo.nl met onderwerpregel: Programma Samen Verantwoorden: deelname werkgroep(en).

Nadat we uw e-mail hebben ontvangen, maken we graag kennis en horen we wat uw voorkeuren zijn voor deelname.

Wat kunt u verwachten?

Als u meedoet dan komen we samen bij ketendagen en werkgroepen: 

  • Ketendag ‘Verantwoorden en Beleid’: deze is 4 keer per jaar
  • Werkgroepen: deze zijn 4 keer per kwartaal een dagdeel. Er zijn in totaal 4 werkgroepen waaraan u kunt deelnemen. Bij werkgroep 3 kan het zijn dat u vaker samenkomt door een Proof Of Concepts. Dit is afhankelijk van uw rol.

Werkgroep 1: Toekomst

Deze heeft als taak de toekomstvisie te bepalen. Om daarmee meer verbinding, draagvlak en gezamenlijke verantwoordelijkheid te creëren tussen alle partijen. 

Werkgroep 2: System-to-System

Deze heeft als taak voorstellen te ontwikkelen over hoe financiële gegevens direct via systemen kunnen worden overgedragen. 

Werkgroep 3: Digitale Assurance

Deze heeft als taak voorstellen te ontwikkelen over hoe digitaal aangeleverde gegevens voorzien kunnen worden van een digitale controleverklaring. Dit wordt vervolgens in Proof of Concepts (pilot) getest. 

Werkgroep 4

Werkgroep 4 moet nog starten en gaat zich bezighouden met duurzaamheidsverantwoording. Door Europese ontwikkelingen denken we na over hoe de onderwijssector op een duurzame manier kan en gaat verantwoorden. 

Niets missen?

Het onderwijs is constant in beweging. Abonneer u op onze nieuwsbrief.

Verbergen feedback scherm Sluiten feedback scherm Tonen feedback scherm
Wat vindt u van de website?

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee