Naar Nieuwsoverzicht

Nieuwe versie LRK en GIR

Op dinsdag 2 januari is de nieuwe versie van het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) en de Gemeenschappelijke Inspectie Ruimte (GIR) online gezet. Hier leest u wat er voor u is veranderd.

LRK overheidsportaal

Toevoeging kolom in overzicht voorzieningen houder

Aan het overzicht van geëxploiteerde voorzieningen van een houder is een kolom toegevoegd. In deze kolom staat de status van de voorziening. Zo kunt u snel zien welke locaties geregistreerd zijn, bijvoorbeeld bij een houderwijziging.

Omschrijving gebruiken bij aanmelding voorziening

Gemeenten kunnen het veld ‘omschrijving’ al tijdens de aanmelding van een voorziening gebruiken, bijvoorbeeld voor het zaaknummer.

Schermen en functionaliteit aangepast

Er zijn aanpassingen doorgevoerd op de schermen ‘Detailpagina van de voorziening’ en ‘Detailpagina van een houder’. Er is ook een nieuwe weergave van het toevoegen, wijzigen en verwijderen van inspectierapporten en handhavingsdocumenten.

Planningsmodule

Houder zoeken op tabblad inspectieonderzoeken

Op het tabblad ‘Inspectieonderzoeken’ kunt u zoeken op de naam en op het KvK-nummer van de houder. Deze gegevens zijn ook toegevoegd aan het CSV-overzicht.

GIR Handhaven

Overzicht in werkvoorraad GIR Handhaven aangepast

In het overzicht worden nu alle overtredingen meegenomen in de kolom opsomming van de overtredingen. Voor de release werden overtredingen waarop een herstelaanbod is gedaan niet meegenomen in dit overzicht.

Gegevens handhaving in CSV-bestanden

Er zijn er 3 nieuwe CSV-bestanden met handhavingsgegevens. Hiermee kunt u bijvoorbeeld de gemeenteraad een beter beeld geven van de effectiviteit van de handhavingsinzet.

Bij aanmaken actie herstelaanbod tonen

Bij het overzicht van de overtredingen staat of er herstelaanbod is geweest. En wat het resultaat hiervan is. Op het vervolgscherm ‘Aanmaken acties’ worden het herstelaanbod en het resultaat ook getoond. Zo ziet u ook op dit scherm welke overtredingen al zijn opgelost.

Brieven aanmaken voor herstelde overtredingen

Als de overtreding de status ‘Hersteld’ heeft, kunt u nu brieven aanmaken via GIR Handhaven.

Handhavingsactie 'invorderingsbeschikking' toevoegen

Handhavers van gemeenten kunnen bij een overtreding de actie 'Invorderingsbeschikking' selecteren uit het drop-downmenu. In de kolom 'Details actie' vult u het bedrag van de beschikking in. U kunt hier ook aangeven of de actie een ‘voornemen’ betreft.

GIR Inspecteren

Openingstijden voorzieningen in CSV-bestand

Toezichthouders kunnen de openingstijden van een voorziening vastleggen in ‘Extra gegevens' in het blok 'Aanvullende gegevens' op het tabblad 'Kerngegevens'. Deze openingstijden kunnen ook getoond worden in het CSV-overzicht op het tabblad ‘Voorzieningen’ van de planningsmodule.

Datum inspectiebezoek niet later dan datum afsluiten onderzoek

Ligt bij het afsluiten van het inspectierapport de datum van het inspectiebezoek na de datum vaststelling inspectierapport? Dan volgt een foutmelding.

Niets missen?

Het onderwijs is constant in beweging. Abonneer u op onze nieuwsbrief.

Verbergen feedback scherm Sluiten feedback scherm Tonen feedback scherm
Wat vindt u van de website?

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee