Naar Studieschuld

Eerder of extra aflossen

In 1 keer aflossen

Wilt u uw volledige studieschuld in 1 keer aflossen? Dan moet u uw actuele schuld weten. Als u al verplicht terugbetaalt of dit volgend jaar gaat doen, kunt u dit vinden in Mijn DUO.

U betaalt geen boete of krijgt geen korting als u uw schuld in 1 keer aflost. 

Wat moet u doen?

  1. Log in op Mijn DUO.
  2. Ga naar 'Mijn Schulden' en kies voor 'Meer Betalen'.
  3. Klik op 'In een keer aflossen'.
  4. Betaal het bedrag via iDEAL.

Inloggen Mijn DUOMet DigiD

Zelf overmaken

Als u onlangs bent afgestudeerd of bent gestopt met uw studie, ziet u geen iDEAL-knop. Neem in dat geval contact met ons op. Onze medewerkers kunnen u dan het bedrag doorgeven dat u moet overmaken. Hierbij wordt rekening gehouden met de berekende rente tot de datum van uw aflossing. Ook als u niet kunt inloggen op Mijn DUO, kunt u contact opnemen om het bedrag zelf over te maken.

Termijn te veel afgeschreven?

Betaalt u per automatische incasso? Dan wordt er misschien nog een termijn afgeschreven aan het einde van de maand. Laat die afschrijving niet terugboeken door de bank. Het bedrag wordt automatisch aan u teruggestort.

Bedrag aanmaning apart betalen

Hebt u een aanmaning gekregen? Die moet u apart betalen. Het bedrag van de aanmaning wordt niet meegenomen in uw actuele schuldhoogte in Mijn DUO.

Aflossen vanuit het buitenland

Wilt u uw schuld in 1 keer aflossen vanuit het buitenland, kijk dan op de pagina Aflossen vanuit buitenland of Caribisch gebied.