Naar Home

Contact opnemen

U wilt zo snel mogelijk een betrouwbaar antwoord op uw vraag. Via 'Vraag en antwoord' kunt u op de meeste vragen zelf het antwoord vinden. Komt u er niet uit? Onze medewerkers helpen u graag verder.

Vragen voor andere organisaties

Soms moet u voor uw vraag bij DUO zijn, soms bij een andere organisatie. DUO kan geen vragen beantwoorden over uw DigiD, OV-chipkaart of zorgtoeslag. Ook voor inburgeren moet u naar een andere website.

Meest gestelde vragen op dit moment

Waarom krijg ik minder aanvullende beurs?

Meestal heeft dit te maken met een hoger inkomen van je ouders. In 2017 keken we naar hun inkomen van 2015. In 2018 kijken we naar hun inkomen van 2016. Hadden je ouders in 2016 een hoger inkomen dan in 2015? Dan is dat waarschijnlijk de reden dat je minder aanvullende beurs krijgt.

Andere redenen kunnen zijn:

  • Je bent van opleiding veranderd.
  • Er is iets gewijzigd in de situatie van je broer of zus.
  • Je woonsituatie is veranderd van uitwonend naar thuiswonend.
Moet ik mijn schuld opgeven bij de Belastingdienst?

U hoeft de hoogte van de schuld bij DUO alleen aan de Belastingdienst op te geven als uw bedrag aan vermogen in box 3 boven het vrijgestelde bedrag uitkomt. In 2017 is dit bedrag € 25.000,- (bedrag zonder partner) en de peildatum is 1 januari 2017. U kunt uw schuld alleen in aftrek brengen op uw bezittingen als uw totale schuld hoger is dan € 3.000,- (bedrag zonder partner).

Wel een jaaroverzicht nodig? U vindt uw schuldhistorie bij ‘Mijn Schulden’ in Mijn DUO. Kunt u niet kunt inloggen, dan vindt u hier meer informatie. Krijgt u nog studiefinanciering of kreeg u dat in 2016 of 2017 nog? Lees dan wat u kunt doen bij Vraag en antwoord over jaaroverzicht voor studenten.

Vanaf wanneer kan ik de lerarenbeurs aanvragen?

Mijn DUO is in april 2018 gewoon beschikbaar voor het aanvragen van de lerarenbeurs. De aanvraagperiode voor de lerarenbeurs loopt van 1 april tot en met 30 juni. Lees op deze pagina meer over het aanvragen van de lerarenbeurs.

Vraag en antwoord

In onze kennisbank kunt u op de meeste vragen zelf het antwoord vinden. Geef aan welke situatie voor u geldt en kies een vraag.

Regel het online

Klopt er iets niet in uw persoonlijke gegevens, log dan in op Mijn DUO. Bij 'Mijn berichten' vindt u vaak meer uitleg en ziet u precies hoe u geregistreerd staat. Bewijsstukken uploaden kan ook in Mijn DUO.

digid Inloggen Mijn DUOInloggen Mijn DUO Inloggen Mijn DUOInloggen Mijn DUO

Persoonlijk contact

Ter informatie

Neemt u contact op namens iemand anders? Regel dan eerst een machtiging.