Subsidie korte scholingstrajecten vo

Werkt u als leraar in het voortgezet onderwijs (vo) of wilt u in die sector gaan werken? Als u daar niet de juiste bevoegdheid voor hebt, kon u tot en met 15 oktober 2021 een subsidie aanvragen om deze met een kort scholingstraject te halen.

Het is op dit moment niet meer mogelijk om gebruik te maken van deze regeling. Maar mogelijk wordt de regeling alsnog verlengd tot en met oktober 2022. Houd voor het laatste nieuws deze site in de gaten.

Voorwaarden

  • U werkt als leraar in het vo of wilt in die sector gaan werken.
  • U gaat 1 van de volgende scholingstrajecten doen:
  • U moet de aanvraag indienen binnen 8 weken na de datum vermeld op de factuur van het betreffende scholingstraject.
  • U hoeft een traject niet af te ronden voordat u subsidie aanvraagt voor een volgend traject. Dit geldt niet alleen voor de modules voor het vmbo-profielvak PIE (Produceren, Installeren en Energie), maar ook voor een combinatie van andere trajecten.
Wat is een educatieve module?

Een educatieve module volgt u bij de universiteit nadat u een verwante universitaire bachelor hebt behaald. Als u de educatieve module afrondt, kunt u lesgeven aan het vmbo-tl en de onderbouw van havo of vwo. De module heeft een studielast van minimaal 30 studiepunten. U betaalt voor de educatieve module de helft van het wettelijk collegegeld.

Welke studies verwant zijn, leest u in de bijlage bij de Regeling verwantschapstabel educatieve minor Link opent externe pagina . Deze studies kunt u combineren met een educatieve module.

Voor een educatieve minor kunt u geen subsidie korte scholingstrajecten krijgen. Een educatieve minor volgt u tijdens uw bacheloropleiding.

Bedrag

U krijgt 80% van het bedrag dat u voor het traject betaalt, met een maximum van € 6.000,-. Voor de modules van het vmbo-profielvak PIE betalen we 100%, met een maximum van € 6.000,-.

Gift of terugbetalen

De subsidie wordt een gift als u aan de volgende 2 voorwaarden voldoet:

  • U behaalt uw certificaat binnen de officiële studieduur van het traject. Lukt dit niet? Dan kunt u 1 keer verlenging aanvragen. U moet dan aan DUO doorgeven binnen welke termijn u verwacht het certificaat wél te behalen.
  • U mailt binnen 6 maanden na uw examen een kopie van uw certificaat naar kortescholingstrajecten@duo.nl

Als u uw certificaat niet op tijd behaalt of mailt, moet u het volledige bedrag terugbetalen.

Corona: extra tijd voor diploma of certificaat

Behaalt u vanwege de coronamaatregelen uw diploma of certificaat te laat? Dan kunt u extra tijd krijgen.

Contact

Als u nog vragen hebt, kunt u bellen met de afdeling Lerarenbeurs: 050 599 90 99. Dit nummer is bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag van 09.00 tot 16.00 uur. Of stuur een e-mail naar kortescholingstrajecten@duo.nl. Hier kunt u ook wijzigingen in uw aanvraag naartoe sturen.

Verbergen Sluiten
Wat vindt u van de website?

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee