Staatsexamen in Caribisch Nederland

Woont u in Caribisch Nederland? Dan kunt u staatsexamen doen op Bonaire. Als u examen doet op Bonaire, legt u alle onderdelen daar af. U kunt het mondeling examen dus alleen op Bonaire doen als u álle examens op Bonaire aflegt.

U woont niet in Caribisch Nederland

Woont u niet in Caribisch Nederland, maar wilt u toch op Bonaire uw staatsexamen afleggen? Dan moet u een verklaring opsturen, bijvoorbeeld van uw werkgever. In de verklaring moet staan dat u tijdens de gehele examenperiode op Bonaire verblijft. Wij vragen naar deze verklaring nadat u zich hebt aangemeld.

Aanmelden

Wilt u examen doen in Caribisch Nederland? Bel ons dan: +31 50 599 89 33. Of stuur een mail naar staatsexamens@duo.nl. Wij mailen u dan het aanmeldformulier.

Kosten en betalen

Deelnemen aan het staatsexamen vo in Caribisch Nederland kost € 18,93 ($ 20) per vak. Een vak met alleen een college-examen kost € 16,09 ($ 17). Maximaal betaalt u € 42,60 ($ 45) per examenjaar, ongeacht het aantal vakken. Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging met een betalingsverzoek.

Betalen vanuit het buitenland

Betaalt u vanuit het buitenland? Dan zijn dit de gegevens:

IBAN-rekeningnummer): NL26 INGB 0705 0019 54
Ten name van: OCW-DUO-Examendiensten
BIC: INGB NL2A

Vermeld uw naam en ED-nummer bij de betaling. Het ED-nummer staat in de bevestiging die u krijgt na aanmelding.

U betaalt extra kosten bij een betaling uit het buitenland. Houd rekening met een langere verwerkingstijd. Is uw betaling niet op tijd binnen, dan kunt u niet meedoen aan het examen.

Locatie

Schriftelijke examens

Plaza Beach Resort

J. A. Abraham Boulevard 80
Kralendijk
Bonaire
Mondelinge examens

Scholengemeenschap Bonaire
SGB Kaya Amsterdam z/n Hato
Bonaire

Oefenen, vakinformatie en vakkenpakketten

U kunt oefenen voor het staatsexamen met het materiaal op onze site. Lees voor het examen de vakinformatie voor de vakken waarin u examen doet. Bekijk ook welk vakkenpakket u nodig hebt voor het diploma.

Roosters

Examenroosters 2e tijdvak 2024
Examenroosters 3e tijdvak 2024

Het schriftelijk examen in het derde tijdvak is op donderdag 29 en vrijdag 30 augustus 2024. 

Het mondeling examen in het derde tijdvak is op zaterdag 31 augustus 2024.

Examenroosters 1e tijdvak 2025
Mondelinge examenperiode 2024

De mondelinge examenperiode is van 8 t/m 13 juli 2024.

Uitslag

Voor een staatsexamen in Caribisch Nederland gelden andere uitslagregels dan staatsexamens in Europees Nederland. De voorwaarden voor aanmelding vindt u in de Regeling examenreglement staatsexamens vo 2024 Link opent externe pagina . Het Examenreglement is gebaseerd op het Uitvoeringsbesluit WVO 2020 Link opent externe pagina .