Schadevergoeding

Is er een fout gemaakt? Het hangt van de situatie af, bij wie u een schadevergoeding kunt aanvragen.

Studentenreisproduct te laat

U kunt een schadevergoeding aanvragen bij DUO als uw abonnement niet voor u klaarstond bij de ophaalautomaat. Of als het abonnement niet op tijd klaarstond. Bijvoorbeeld in de volgende situaties:

  • U had al recht op het studentenreisproduct, maar er stond nog geen abonnement voor u klaar. Of het verkeerde abonnement stond voor u klaar. U hebt het studentenreisproduct op tijd bij DUO aangevraagd. Dat wil zeggen: minimaal 8 weken voordat het moest ingaan.
  • U was voor uw studie in het buitenland. Daarom kreeg u een vergoeding. U hebt via Mijn DUO of een formulier aangegeven vanaf wanneer u uw abonnement weer wilt gebruiken, maar bij thuiskomst stond uw abonnement niet klaar in de ophaalautomaat.
  • U bent van abonnement gewisseld. Dus van een week- naar weekendabonnement, of andersom. Uw aanvraag is verwerkt, maar 5 werkdagen later stond uw nieuwe abonnement nog niet klaar bij de ophaalautomaat.
  • U hebt met terugwerkende kracht alsnog recht op het studentenreisproduct (bijvoorbeeld naar aanleiding van een bezwaar of beroep) en u hebt kosten gemaakt voor het openbaar vervoer. Dit moet u laten zien met bewijsstukken. Bijvoorbeeld een print van uw reishistorie op ‘Mijn OV-chip’.

Vraag de schadevergoeding aan met het formulier Aanvraag schadevergoeding studentenreisproduct.

Problemen met uw OV-chipkaart

In de volgende situaties kunt u geen schadevergoeding aanvragen bij DUO, maar misschien wel bij de klantenservice van de  OV-chipkaart Link opent externe pagina :

  • U hebt uw OV-chipkaart te laat gekregen.
  • Er is teveel saldo afgeschreven van uw OV-chipkaart.
  • Uw OV-chipkaart is stuk.

Vergoedingen bij OV-stakingen

Bij een staking van streekbussen en regionale treinen, kunt u een vergoeding krijgen. Kijk voor meer informatie op studentenreisproduct.nl Link opent externe pagina . Gaat het om een staking van de NS, dan kunt u bij de NS Link opent externe pagina een verzoek voor een vergoeding indienen.