Trainingen

DUO verzorgt de knoppentraining LRK en de knoppentraining GIR Handhaven. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) geeft ook een aantal trainingen.

Trainingen DUO

DUO verzorgt de knoppentraining LRK en de knoppentraining GIR Handhaven voor medewerkers die nog niet eerder met het LRK en GIR Handhaven hebben gewerkt. U krijgt algemene uitleg over de verschillende partijen in de kinderopvang en de werkzaamheden van de gemeente. U krijgt opdrachten en oefent daarmee in de trainingsomgeving van LRK en GIR Handhaven. Er wordt geen wet- en regelgeving behandeld.

Voordat u deelneemt aan de knoppentraining(en) is het raadzaam om eerst de basistrainingen van de VNG te volgen, zodat u kennis heeft van de wet- en regelgeving. Dit is geen vereiste voor de DUO-trainingen.

Aanmelden basisknoppentraining DUO

U kunt zich opgeven voor een training van DUO via helpdesk-kinderopvang@duo.nl. Vermeld uw naam, functie, mailadres, naam van uw organisatie. Geef ook aan welke trainingen u wilt volgen: LRK, GIR Handhaven of beide. De trainingen zijn gratis en worden in Utrecht gegeven.

Trainingsdata 2020

Dinsdag 29 september
Dinsdag 8 december

De training op donderdag 4 juni is geannuleerd vanwege corona.

Trainingen VNG

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten geeft samen met DUO training over het LRK. De wet- en regelgeving en het gebruik van het LRK worden behandeld.

De VNG geeft ook een aantal trainingen met uitsluitend de wet- en regelgeving rondom handhaving. U kunt kiezen uit verschillende basistrainingen en trainingen voor gevorderden. Meer informatie over de trainingen vindt u op de site van de VNG.